Les colles de caramelles a Sitges estan formades per un grup d’entre 30 i 60 cantants de totes les edats, que es divideixen habitualment en dues veus: els primers, que acostumen a cantar la melodia principal, i els segons, que reforcen el cant amb notes més greus i fan respostes a la melodia. Tot i això, sobretot anys enrere, en ocasions especials la divisió s’ha fet a tres veus.
Els components de les colles es reconeixen per vestir americana i barretina, i per dur un clavell a la solapa. Les noies duen gandalla i el clavell al cap. D’entre tots els cantants en destaca el solista (6) que, aportant-hi el seu propi estil, interpreta en solitari una part de la cançó, i el cistellaire (7), que aguanta pacientment el pal de la cistella, que serveix per accedir als balcons de les cases on es canta.
Cada colla és dirigida per un Mestre que s’encarrega també de coordinar els instruments que orquestren les melodies. Actualment els més utilitzats són el clarinet (3), la flauta travessera (2), la trompeta (4), el fiscorn (5) o el trombó, i el contrabaix (1), tot i que també s’havien utilitzat altres instruments com el violí o el saxofon. Abans de l’aparició de les orquestres, les caramelles eren acompanyades per gralla i timbal amb la incorporació posterior del sac de gemecs.