Afinant les veus

Fa tres setmanes que les Caramelles Sitgetanes s’han posat en marxa per preparar les cantades de la Pasqua del 2024. Enguany el repte és notable, ja que les dues peces seleccionades plantegen un grau de dificultat superior a les interpretades en les edicions més recents.
 
Per una banda, i amb motiu del centenari de la mort del poeta català Joan Salvat-Papasseit, la colla recupera una peça estrenada l’any 1956 i cantada per darrer cop durant la Pasqua del 1975. Es tracta del poema Dona’m la mà de Papasseit, musicat a dues veus en forma d’americana per part del Mestre Jordi Pañella. Per l’altre cantó, el repertori el completa un nou vals a 3 veus compost per Joan Pinós a partir d’una lletra de Marc Hill anomenada Desig.
 
Els assajos, novament duts a terme a l’Espai Jove, es troben just al seu equador i, fins al moment, les sensacions són positives. Amb algunes cares noves i d’altres que aturaran l’activitat durant un any, el cor de cantaires es manté estable vora la seixantena d’integrants. El passat divendres 23 de febrer, en una vetllada molt animada, la colla va celebrar el tradicional sopar d’inici de temporada, aquest cop, a la Sala d’Actes del Retiro.
 
Si per algun motiu passa a la modesta història de la colla el 2024, serà, molt probablement, per l’estrena del documental Caramelles Sitgetanes. Es tracta d’una peça audiovisual amb imatges i entrevistes enregistrades durant l’abril de l’any passat. Els pròxims dies es donaran més detalls al voltant de la seva imminent estrena.