Pasqua exitosa

Les previsions més optimistes al voltant de la qualitat musical de la colla es van complir amb escreix al llarg de la Pasqua 2023. El compromís demostrat durant els concorreguts i efectius assajos va tenir el seu fruit al carrer. Pocs recorden un nivell musical a l’alçada del d’enguany. La satisfacció que irradiava el rostre del Mestre, dirigint un conjunt instrumental pràcticament sitgetà, explicitava aquest petit gran èxit.
 
Malgrat les variacions en la composició del cor de cantaires habituals en cada temporada, la colla ha assolit un nivell de maduresa i complicitat que l’han dut a establir una tendència evolutiva constant al llarg dels darrers anys. I això es percep i és motiu d’orgull per a totes aquelles persones que han contribuït sense defallir, sobretot quan la situació no convidava tant a la perseverança, en dignificar aquest humil col·lectiu que, orfes de l’empara d’una entitat, enguany ha celebrat les primeres 25 Pasqües amb el nom de Caramelles Sitgetanes.
 
Aquella formació que, tímidament, va recuperar la tradició de cantar a les promeses acabada la Vetlla Pasqual aquell llunyà i difícil 1941 amb membres de la coral de la Parròquia -Schola Cantorum- i altres que havien participat d’aquest costum a través del Retiro o el Prado abans de la malaurada Guerra Civil, va ser anomenada oficiosament Caramelles Sitgetanes. L’any 1999, cinc anys més tard que hagués desaparegut el Patronat, l’entitat que havia aixoplugat i batejat la colla durant més de dues dècades, va recuperar aquell primer nom.
 
Tornant al fil del present, la meteorologia també va ser benèvola aquests passats 8 i 10 d’abril i va permetre desenvolupar totes les cantades tal com estaven previstes. Dilluns a la tarda va ser especialment intens, però tothom va respondre amb un impecable comportament que va permetre satisfer totes les peticions rebudes i executar la cantada de comiat al Cap de la Vila a l’hora habitual. Novament, la Blanca Mirabent va obsequiar la colla amb una magnífica cistella i l’Àlex Virgili va dissenyar amb gust la portada del díptic que conté les lletres de les cançons interpretades amb un record especial a l’amic Pepe Fernández que ens va deixar el passat setembre.
 
Precisament, diumenge següent al Dilluns de Pasqua també va ser recordat a la Costellada celebrada a Mas Maiol. Va ser un matí de bona taula, perfectament orquestrada per en Joan Comas, en un ambient distès i fraternal i farcit de valoracions, anècdotes i rialles. Finalment, dissabte 29 d’abril, el restaurant La Nansa va acollir el sopar de cloenda. L’Angelina Salesas va decorar les taules amb la delicadesa i la creativitat que la caracteritzen i una atmosfera de felicitat va tornar a embriagar un conjunt de persones amb ganes de celebrar el que ha estat, sens dubte, una Pasqua exitosa.