Ara sí, tot a punt

La Colla de les Caramelles Sitgetanes va enllestir, ahir dimecres, el darrer dels assaigs abans de sortir al carrer dissabte. Han estat 5 setmanes, una menys del que ve sent habitual, de trobar el to, afinar notes i acollir les noves incorporacions. Les bones maneres del Mestre han contribuït a fer que aquesta feina no fos gens feixuga. Tot està a punt per tornar a experimentar aquelles sensacions privades durant 2 primaveres.
 
Precisament, l’edició de 2020 va agafar a tota la plantilla caramellaire tancada a casa. Dilluns de Pasqua va estar plovent durant gairebé tota la jornada, cosa que hagués pràcticament impedit la consecució normal de la cantada en cas d’haver estat una Pasqua ordinària. L’any passat, la pluja va fer acte de presència, de manera contundent, la nit de Dissabte de Glòria a l’hora de màxima activitat. Per sort, enguany, sembla que no s’haurà de patir pel que fa al factor climatològic i es podrà complir amb el farcit programa d’actuacions previstes a cases, institucions i establiments.
 
A banda de les trobades nocturnes intersetmanals per pulir melodies, el passat diumenge 27 de març, la colla va celebrar un esmorzar de germanor a Mas Maiol, centre neuràlgic d’activitat de la Societat de Caçadors de Sitges. Generalment, sempre s’arranca la temporada amb un sopar, antigament una xatonada, avui en dia un àpat menys solemnitzat pel que fa al menú. En aquesta ocasió, s’ha optat per fer un esmorzar a l’aire lliure aprofitant que hi havia una sardinada projectada quan la normalitat ho permetés. Finalment, la vaga de transportistes va substituir les sardines per botifarres, però la trobada va ser molt celebrada i el bon ambient es va apoderar de totes les persones assistents.
 
Ara sí, i es pot dir ben alt, i fins i tot cantant, les Caramelles a Sitges, les tres colles, tenen una cita amb la història. Un retrobament que s’ha fet esperar. Massa. Les Sitgetanes tornen amb la mateixa il·lusió de sempre, més presència femenina que mai i ganes de regalar tradició a totes aquelles i aquells que ho desitgeu. Ens retrobem dissabte!