Tornen les Caramelles (al carrer)

Tot i mantenir-se ben viu el seu esperit, després de dos anys d’absència als carrers de la vila, enguany les Caramelles tornaran a lluir amb tota la seva esplendor durant aquesta Pasqua. Al llarg de les darreres setmanes, les tres colles de Sitges, conjuntament amb l’Ajuntament, han posat de manifest la voluntat de tirar endavant la celebració que tindrà lloc els propers 16 i 18 d’abril. La intenció és recuperar la normalitat habitual fins al 2019 amb la possibilitat de petites alteracions en funció de l’evolució pandèmica que es preveu favorable en aquelles alçades de la primavera.
 
La colla de les Caramelles Sitgetanes iniciarà els assaigs el dilluns 14 de març. Precisament, i a causa de la situació excepcional, s’ha hagut de buscar un espai alternatiu on poder dur a terme aquestes sessions per tal de garantir la seguretat de tots els membres que integren el cos de cantaires. El gran gruix de persones que formaven part de la colla abans del 2020, han respost molt favorablement a la crida de la represa de l’activitat. A aquest grup, caldrà sumar-hi un seguit de noves cares que n’han sol·licitat la seva incorporació. En total, s’estima que una seixantena de components de diverses edats acabaran duent les típiques melodies primaverals als diferents racons de Sitges.
 
Així doncs, a partir de la setmana vinent es començarà a posar en solfa el repertori configurat per l’edició del 2022. Les dues peces seleccionades són Lligams d’amor i Maria de les Trenes interpretades per darrer cop el 2014 i el 2002, respectivament. La primera cançó és un vals amb lletra de Lali Vergès i música del mestre Jordi Pañella, mentre que la segona és una sardana molt popular de Josep Saderra i lletra de Ramon Ribera.